Medlemsinfo:Sjökortsklubben

Aktuella artiklar

Sjökortsklubben

Sjökortsklubben

Vill du vara med i vår Sjökortsklubb?

Om man vill ge sig ut och segla lite längre på sommaren är sjökort och hamnguider en dryg kostnad. De flesta som ger sig iväg en bit har en plotter av något slag nu för tiden, men man vill ju ha sjökort som reserv i alla fall. Elektronik kan gå sönder!
Som reserv duger även ganska gamla sjökort. När man en dag sitter där med trasig plotter kommer det att vara mycket bättre att ha ett gammalt sjökort än inget alls.
En bra ide är att låna sjökort och det är ju dessutom helt lagligt. *****
Därför har iden fötts att de som så vill skall kunna registrera inom vilka områden var och en har sjökort och annan information som kan vara till glädje för någon annan.
Man behöver inte ha komplett information för ett område. Man behöver inte ens vara helt säker på vad man har. Fyll i vad du tror du har och när någon ringer och vill låna sjökort eller en guide så får du börja leta.
För att göra det hela enkelt har vi gjort uppdelningen i områden ganska grov. När vi fått erfarenhet och ser om intresse finns för den här verksamheten kanske det hela kan förfinas.

 

Bruksanvisning

Nedan finns två knappar:

Trycker du på den ena får du upp ett formulär och med muspekaren bockar du för inom vilka områden du har något att erbjuda. Avsluta sedan med att trycka på knappen "Uppdatera" som finns längst ned på formuläret. Då åker informationen in i en databas. Vill du ändra i databasen tar du bara upp formuläret igen och ändrar. Det går även att klicka bort bockar. Glöm ej att avsluta genom att trycka "Uppdatera". Registreringen tar ett fåtal minuter så det är bara att sätta igång!

Trycker du på andra knappen får du upp en lista över vilka som har registrerat information och vad de anser att de har att erbjuda.

 
 

av Mikael Nordlander 2006-11-02, šndrad 2012-05-17, visningar 538

Skicka till en všn Skriv ut