SÀllskapet:första sidan

Aktuella artiklar

Kommentarer till InsÀndaren i NWT

Kommentarer till InsÀndaren i NWT

Kommentar till insĂ€ndare i NWT ”Dyrt att inte sĂ€tta i bĂ„ten”

Karlstads SegelsĂ€llskap (KSS) Ă€r en ideell idrottsförening med syfte Ă€r vĂ€cka, verka för och stĂ€rka intresset för segling samt frĂ€mja medlemmars möjlighet att segla. SĂ€llskapet Ă€r ansluten till Svenska Seglarförbundet, Riksidrottsförbundet och BĂ„tunionen. Klubben bildades redan 1884 och föreningen bestĂ„r av medlemmar som aktivt seglar eller pĂ„ annat sĂ€tt stöttar segling genom föreningen. För att underlĂ€tta för medlemmarna att utöva segling har vi pĂ„ ideell bas ordnat med olika resurser för att stödja föreningens seglingsverksamhet. Dessa Ă€r bl.a. ett klubbhus för föreningsverksamhet, en vinterförvaring för segelbĂ„tar pĂ„ land, en hamnanlĂ€ggning med segelbĂ„tsdjup och en uthamn, klubbholmen Nabben, dĂ€r föreningens medlemmar och gĂ€stande bĂ„tar kan trĂ€ffas sommartid. Vem beslutar om avgifter i föreningen? KSS Ă€r en demokratisk förening dĂ€r styrelsen vĂ€ljs pĂ„ ett Ă„rsmöte dĂ€r föreningens alla medlemmar Ă€r inbjudna och har röstrĂ€tt. PĂ„ Ă„rsmötet beslutas Ă€ven om sĂ€llskapets verksamhetsplan, budget, avgifter m.m. Styrelsens uppgift Ă€r att leda den verksamhet som beslutats av Ă„rsmötet.

AngÄende sommaravgift för bÄtar som ej sjösÀtts

KSS, har, liksom mĂ„nga andra seglingssĂ€llskap och bĂ„tklubbar i landet, under en lĂ€gre tid haft bekymmer med att plats pĂ„ hamnplanerna tas upp av bĂ„tar som stĂ„r kvar pĂ„ land Ă„r efter Ă„r. Eftersom KSS har begrĂ€nsat med utrymme för vinterförvaring blir effekten att vi inte kan erbjuda plats pĂ„ land i tillrĂ€cklig omfattning för vĂ„ra aktiva seglare. Årsmötet har dĂ€rför efter ett medlemsinitiativ, via en motion, beslutat att införa en sommaravgift för landplacerade segelbĂ„tar inom KSS omrĂ„de. Effekten blir att man betalar en bryggplatsavgift om man har sin bĂ„t i sjön eller en landsplatsavgift om man har sin bĂ„t pĂ„ land. För den medlem som vill förvara sin bĂ„t pĂ„ land sommartid Ă„r efter Ă„r hos KSS tas en förhöjd avgift ut frĂ„n och med det andra Ă„ret med bĂ„ten pĂ„ land. Medlemmar som pĂ„ grund av sjukdom, utlandstjĂ€nstgöring eller liknade inte kan sjösĂ€tta sin bĂ„t kan fĂ„ dispens frĂ„n den förhöjda delen av avgiften.

Styrelsen i Karlstad SegelsÀllskap

Ordförande Peter Karlsson

(Denna kommentar har Àven tillsÀnts NWT)

Har du inte lĂ€st insĂ€ndaren hittar du den hĂ€r : http://nwt.se/asikter/insandare/2015/09/03/dyrt-att-inte-sjosatta-baten

av Torbjörn Ardebrant 2015-09-08, ändrad 2015-09-08, visningar 0

Skicka till en vän Skriv ut