Medlemsinfo:Frihamnsordningen

Aktuella artiklar

Frihamnsordningen 2012

Frihamnsordningen 2012

KSS Ă€r medlemmar i frihamnsordningen 

Frihamnsordningen kom till frĂ„n början som en överenskommelse mellan danska klubbhamnar sĂ„ att medlemmar i klubbarna kunde ”byta” bĂ„tplatser med varandra och under seglatserna ligga nĂ„gra dygn i varandras hamnar som ”gĂ€ster” utan att betala hamnavgift. Rörelsen vĂ€xte och allt fler klubbar ville vara med. Eftersom mĂ„nga danska bĂ„tar seglade i svenska och tyska vatten och vice versa spreds idĂ©n.

I dag Àr en rad fritidsbÄtshamnar, klubbar, bÄtlag och andra sammanslutningar i Danmark, Tyskland, Sverige och Norge anslutna till Frihamnsordningen sÄ att gÀstande bÄtar kan besöka varandras hamnar upp till tre dygn utan avgift. En översikt över de anslutna hamnarna fÄr du av din klubb, som ocksÄ bestÀmmer Ärsavgiften och lÀmnar ut medlemsdekalen.

KSS betalar en avgift vilket innebÀr att du som medlem kan utnyttja möjligheten att ligga upp till tre nÀtter avgiftsfritt nÀr du besöker en annan hamn som Àr ansluten till Frihamnsordningen. För vistelse dÀrutöver utgÄr normal taxa.

Den medföljande FH-dekalen skall placeras pĂ„ bĂ„ten sĂ„ att den Ă€r lĂ€tt synlig för hamnpersonalen. Observera att frihamnsordningen gĂ€ller endast för medlemmar. NĂ€r Du seglar ivĂ€g pĂ„ semester skall Du  sĂ€tta upp en grön skylt pĂ„ bryggan vid din bĂ„tplats - gĂ€rna med datum för din Ă„terkomst - för att markera att den Ă€r ledig.

En förteckning över hamnar som Ă€r anslutna och regler för utnyttjande (allt pĂ„ danska) kan hittas hĂ€r

  Ni som vet med er att ni skall till omrĂ„den dĂ€r det finns hamnar som ingĂ„r i frihamnsordningen kan komma in pĂ„ kansliet:s öppettider (ti 18-19) och fĂ„ klistermĂ€rke, folder samt medlemsintyg.

av Thomas Gustafsson 2012-05-14, ändrad 2012-05-15, visningar 47

Skicka till en vän Skriv ut