Medlemsinfo:Frihamnsordningen

Aktuella artiklar

Frihamnsordningen 2012

Frihamnsordningen 2012

KSS är medlemmar i frihamnsordningen 

Frihamnsordningen kom till från början som en överenskommelse mellan danska klubbhamnar så att medlemmar i klubbarna kunde ”byta” båtplatser med varandra och under seglatserna ligga några dygn i varandras hamnar som ”gäster” utan att betala hamnavgift. Rörelsen växte och allt fler klubbar ville vara med. Eftersom många danska båtar seglade i svenska och tyska vatten och vice versa spreds idén.

I dag är en rad fritidsbåtshamnar, klubbar, båtlag och andra sammanslutningar i Danmark, Tyskland, Sverige och Norge anslutna till Frihamnsordningen så att gästande båtar kan besöka varandras hamnar upp till tre dygn utan avgift. En översikt över de anslutna hamnarna får du av din klubb, som också bestämmer årsavgiften och lämnar ut medlemsdekalen.

KSS betalar en avgift vilket innebär att du som medlem kan utnyttja möjligheten att ligga upp till tre nätter avgiftsfritt när du besöker en annan hamn som är ansluten till Frihamnsordningen. För vistelse därutöver utgår normal taxa.

Den medföljande FH-dekalen skall placeras på båten så att den är lätt synlig för hamnpersonalen. Observera att frihamnsordningen gäller endast för medlemmar. När Du seglar iväg på semester skall Du  sätta upp en grön skylt på bryggan vid din båtplats - gärna med datum för din återkomst - för att markera att den är ledig.

En förteckning över hamnar som är anslutna och regler för utnyttjande (allt på danska) kan hittas här

  Ni som vet med er att ni skall till områden där det finns hamnar som ingår i frihamnsordningen kan komma in på kansliet:s öppettider (ti 18-19) och få klistermärke, folder samt medlemsintyg.

av Thomas Gustafsson 2012-05-14, ändrad 2012-05-15, visningar 47

Skicka till en vän Skriv ut